Ciconia Consort - Kerst met de gebroeders Grimm, Emmeloord

10 december t/m 10 december 2023

Met kerst kijken we massaal ‘Harry Potter’, maar ook al in vroeger tijden was dit de periode van de ‘fantasy’. Maar dan in de vorm van klassieke sprookjes. En wie aan sprookjes denkt, denkt aan Grimm. Het sprookje Hans en Grietje bevat alle elementen van een echt kerstsprookje: twee arme houthakkerskinderen, door honger gedreven, verdwalen in het bos en komen via een behekst koekhuisje tenslotte weer veilig thuis. Toch? Of is er misschien iets anders aan de hand? In Duitsland is de opera Hänsel und Gretel een geliefd kerst-uitje voor het hele gezin. Met een compilatie van Humperdincks Hänsel und Gretel, asmengesteld door dirigent Dick van Gasteren, sluit het Ciconia zich aan bij deze heerlijke kersttraditie. Mezzo-sopraan Talitha van der Spek en sopraan Maria Pedano staan garant voor het nodige vocale en visuele spektakel, waarin voor de jongste concertbezoekers een speciale rol is weggelegd. Kerst met de gebroeders Grimm is een programma voor de hele familie, waarin dirigent van Gasteren u eerst meeneemt langs typische Duitse kersttradities, van Christkind tot Frankische Lebkuchen. Behalve naar muziek uit de traditionele opera van Humperdinck, kunt u luisteren naar de verrassend mooie kerstmuziek, onder meer van de componisten Karg-Elert, Schönberg en Reinecke.

 

Programma Max Reger – Lyrisches Andante 'Liebestraum' Robert Volkmann – Serenade voor strijkers no. 2 in F, op. 63 Sigrid Karg-Elert – Noël, op. 142 nr. 10 Arnold Schönberg – Weihnachtsmusik Carl Reinecke – Weihnachtslied, uit Zwölf Canons, opus 63, nr.9 Engelbert Humperdinck – Hoogtepunten uit de opera ‘Hänsel und Gretel’ (arr. Dick van Gasteren)

 

 1/5
 2/5
 3/5
 4/5
 5/5
Terug naar de agenda

Voor wie?

Toegankelijkheid

  • Rolstoel geschikt
  • Bereikbaar met OV

Waar?

Theater 't Voorhuys

Beursstraat 1
8302 CW Emmeloord

Meer info

Website

Tickets

Tickets bestellen

Top <h4>nopagenda.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/evenement">Evenement</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/aanmelden">Evenement aanmelden</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/contact">Contact</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>