Dinervoorstelling 'Grondproeven', Ens

2 september t/m 3 september 2022

Bewustwording creëren wat betreft gezond voedsel uit de regio is een van de missies van de stichting Pioniers van de Toekomst. Wat dat betreft is een ’80/20-driegangendiner’ op locatie, waarin (biologische) producten uit Noordoostpolder centraal staan een beproefd en gewaardeerd terugkerend evenement. 80/20 staat voor de verhouding tachtig procent vegetarisch en twintig procent dierlijk voedsel, maar ook voor tachtig procent producten uit de regio en twintig procent van daarbuiten.

 

De locatie is dit jaar biologisch landbouwbedrijf BioRomeo in Ens. De gerechten worden bereid door restaurant Le mirage uit Emmeloord, tevens enthousiast deelnemer aan de stichting, met ondersteuning van andere vrijwilligers. Zij verwerken onder meer de producten uit de Noordoostpolder op delicate wijze in iedere gang van het diner.

 

Nieuw is de toevoeging van de muziektheatervoorstelling ‘Grondproeven’. “Het publiek kan niet alleen proeven van lokaal geteelde groenten maar ook van de verhalen van de telers die daar mee verbonden zijn. Acteurs en muzikanten nemen het publiek mee in de uitdagingen waar akkerbouwers nu voor staan”, licht Digni van den Dries toe, die namens de pioniers een voorstelling elders voorproefde. “De voorstelling bestaat uit 4 scenes die tussen de gangen gespeeld worden. De consument wordt uitgenodigd om even op de stoel van de boer te gaan zitten. Boeren moeten immers de wereld voeden en tegelijkertijd verduurzamen, terwijl de marges steeds kleiner worden.” Alle ingrediënten van het evenement samen - voedsel, enscenering, tekst en muziek -, zijn zinnenstrelend en bieden het publiek naast een gezellige avond ook nieuwe inzichten. “Je ziet dat er tijdens het diner nieuwe gesprekken ontstaan tussen boer en burger”, aldus Van den Dries.

 

De dinervoorstellingen worden gehouden op vrijdag 2 en zaterdag 3 september, aanvang 18.00 uur. Op zondag 4 september volgt om 13.00 uur een lunchvoorstelling.

 1/4
 2/4
 3/4
 4/4
Terug naar de agenda

Waar?

BioRomeo

Zwijnsweg 5
8307 PP Ens

Meer info

Website

Facebook

Tickets

Tickets bestellen

Top <h4>nopagenda.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/evenement">Evenement</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/aanmelden">Evenement aanmelden</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/contact">Contact</a></li> <li><a href="https://www.nopagenda.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>